фото УНИАН

Слідчі Генпрокуратури не розголошують деталі слідства щодо розтрати державних коштів, виділених на так званий проект "Стіна". Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит "Української правди".

Читайте такожПідозрюваним у розкраданні коштів із проекту "Стіна" призначили застав на 25 мільйонівВидання просило надати інформацію про виявленні зловживання і сферу, де вони були виявлені. Також видання просило надати інформацію про вже проведені процесуальні дії, зокрема про допити чинних та колишніх представників Кабінету міністрів.

Відео дня

В ГПУ лише повідомили, що Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України.

Жодної іншої інформації у відомстві не надали, посилаючись на ч. 1 ст. 6 закону "Про доступ до публічної інформації". В ГПУ заявили, що така інформація розцінюється як конфіденційна і таємна.

"Відтак, надання більш детальної інформації з питань наведених у запиті не є можливим, оскільки вона становить таємницю досудового розслідування", - йдеться у відповіді.

Як відомо, протягом двох днів у серпні Солом’янський районний суд Києва арештував сім підозрюваних у розтраті державних коштів, виділених на так званий проект "Стіна".

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня детективи НАБУ та прокурори САП затримали шістьох осіб, ймовірно причетних до розкрадання коштів так званого проекту "Стіна". Того ж дня затримано ще одну особу яка, за версією слідства, виконувала роль посередника.