Вороненкова вбили в центрі Києва / фото УНІАН

У відповіді ГПУ на запит Москви у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова нібито йдеться про те, що організаторами злочину називаються "злодій у законі" Володимир Тюрін (Тюрік) й банкір, який працював останнім часом у Криму. Про це повідомляє "Росбалт" з посиланням на власне джерело.

Так, у відповіді ГПУ на запит організаторами вбивства, як стверджують джерела видання, названі дві людини. "Перший — це Володимир Тюрін, колишній чоловік Марії Максаковою, яка потім вийшла заміж за Вороненкова. Другий — власник банку, що працює в Криму", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ ГПУ стверджують, що гучне вбивство Вороненкова фактично розкрито

Відео дня

Крім того, вказані дати, коли вони нібито зустрічалися на окупованому півострові для обговорення підготовки злочину.

"Далі йдуть відомості про тісні зв'язки Тюріна й банкіра з кримінальним світом і російськими спецслужбами. Все ведеться до того, що ці дві особи нібито організували вбивство за дорученням співробітників цих спецслужб", — розповів співрозмовник агентства.

Наразі з відповіддю ГПУ працюють, інформація зіставляється з даними, отриманими СК РФ і російськими оперативниками.

Як повідомляв УНІАН, Вороненков переїхав в Україну разом з дружиною Марією Максаковою й отримав українське громадянство.

15 лютого Луценко заявив, що Вороненков є важливим свідком у справі про державну зраду екс-президента Януковича.

23 березня Вороненкова вбили в центрі Києва. Унаслідок перестрілки також було поранено його охоронець й сам нападник, який пізніше помер від поранень.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що кілер - громадянин України Павло Паршов, 1988 року народження. За даними Геращенка, Паршов народився у Севастополі, був завербований російськими спецслужбами. Пізніше в СБУ заявили, що ще з'ясовують, чи був Паршов агентом ФСБ РФ.

4 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова перебуває в Росії, причетним до злочинних кіл й має "живі контакти зі спецслужбами РФ.