Онлайн-допит Януковича 28 листопада 2016 року / REUTERS

Прокурор Руслан Кравченко у клопотанні про допит свідків сторони обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення екс-президентом Віктором Януковичем державної зради наполягає на виклику ряду високопосадовців, серед яких секретар РНБО Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне клопотання прокурор оголосив на засіданні Оболонського районного суду Києва, який розглядає справу.

Загалом прокурор назвав понад 100 прізвищ.

Відео дня

Читайте такожУ суді над Януковичем дивляться ролик про двійників Путіна (відео)

Серед них Аваков, народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, народний депутат Юрій Мамчур, який на час захоплення Росією Криму був командиром українських військових льотчиків у аеропорту «Бельбек».

Окрім того, прокуратура хоче запросити в суд колишнього міністра внутрішніх справ за часів Януковича Анатолія Могильова (під час анексії Криму він обіймав посаду голови Ради міністрів АРК).

Також прокурори просять викликати в суд екс-голову СБУ Валентина Наливайченка, віце-прем’єр-міністра за часів Януковича Володимира Семиноженка, колишнього виконуючого обов’язки міністра оборони Ігоря Тенюха, Турчинова, який після втечі Януковича виконував обов’язки президента, а також колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Довідка УНІАН. Янукович обвинувачується у вчиненні держзради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушенні порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.