За словами Авакова, мова йде про велику групу зловмисників / фото УНИАН

Злочинна організація на чолі з колишнім генеральним директором державного підприємства «Укрспирт» готувала терористичні атаки на державні установи.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час брифінгу сьогодні в Хмельницькому, інформує прес-служба МВС.

«Мова йде про велику групу зловмисників, що скоїла кілька замовних вбивств і замахів на вбивства у місті Києві. З них названі не всі, тільки ті, які слідство прийняло рішення відкрити», - сказав Аваков.

Відео дня

Він також додав, що злочинна організація планувала терористичні атаки на держустанови.

«Група бойовиків готувала терористичні атаки на державні установи, в тому числі й усунення ряду державних функціонерів, міністра та інших посадових осіб», - зазначив міністр внутрішніх справ.

Читайте такожЗатриманий у Румунії екс-директор "Укрспирту" очолював банду, що планувала вбивство Авакова - ГПУ

Як повідомляв УНІАН, у січні 2016 року Інтерпол за запитом українських правоохоронців оголосив у міжнародний розшук колишнього генерального директора державного підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна.

За даними Генпрокуратури, Лабутін підозрюється у розтраті грошових коштів «Укрспирту» на загальну суму понад 261 млн грн, а також в організації умисного вбивства екс-директора "Укрспирту", замаху на умисне вбивство заступника керівника "Укрспирту", замаху на умисне вбивство з використанням протипіхотної міни президента однієї із спортивних федерацій, замаху на умисне вбивство з використанням саморобного вибухового пристрою приватного підприємця.

У грудні 2017 року одночасно було проведено понад 60 обшуків у різних регіонах України та затримано шістьох активних учасників злочинної організації.

25 січня стало відомо, що Лабутіна затримано в Румунії. Того ж дня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що учасники злочинної організації разом з екс-директором "Укрспирту" планували здійснити низку навмисних вбивств, зокрема, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Також генпрокурор повідомив, що до Румунії направлено запит щодо екстрадиції Лабутіна в Україну.