Президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій ЄРМОЛАЄВ вважає, що перерахунок голосів виборців не вплине на зміну результатів президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку він висловив на прес-конференції в Києві.

Політолог вважає, що представники обох кандидатів в президенти використовували технології для збільшення кількості голосів на тих чи інших виборчих дільницях.

Відео дня

«У мене є підозра, що кожна зі сторін використовувала і мобілізаційні технології організації голосування, і є підозри про порушення», - сказав політолог.

Водночас А.ЄРМОЛАЄВ вважає, що ці порушення співвідносні за кількістю у обох кандидатів. Тому він прогнозує, що у разі ініціації прихильниками лідера БЮТ Юлії ТИМОШЕНКО перерахунку голосів в округах, де переміг лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ, його прихильники одразу ж порушать питання про перерахунок голосів в округах, де перевагу одержала прем`єр-міністр. «Відповідно, практичного результату опротестовування виборів і скорочення розриву навряд чи можна буде досягти», - сказав. А.ЄРМОЛАЄВ.

Також політолог переконаний, що БЮТ не домагатиметься визнання результатів виборів у цілому недійсними, оскільки вже фактично відбулася їх міжнародна легітимізація.

А.ЄРМОЛАЄВ нагадав, що в українському законодавстві чітко визначено терміни підрахунку голосів, опротестування виборів і проведення інавгурації. «Я думаю, ця жорсткість і виразність закону у цих питаннях дає змогу говорити, що вже за два тижні – незалежно від напруження, яке збережеться в ці дні навколо окремих судових процесів – результат буде підтверджено і оприлюднено, і дата інавгурації буде максимально наближена до терміну оголошення (результатів) виборів», - відзначив він.

«Тобто, довго тягнути гуму не будуть», - додав політолог.