Міністерство оборони України на сьогодні має близько 700 млн. грн. заборгованості за різними видатками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр оборони Михайло ЄЖЕЛЬ сьогодні на брифінгу у Кабінеті міністрів.

На його переконання, враховуючи реальну складну фінансово-економічну ситуацію в державі, сьогодні не доцільно планувати і визначати “якихось грандіозних завдань перед Збройними силами України”.

Відео дня

За словами М.ЄЖЕЛЯ, потрібно визначити головні напрямки стабілізації та подальшого розвитку ЗСУ, а також віддати борги – близько 700 млн. грн., - які накопичилися з боку Міноборони у багатьох сферах, зокрема щодо створення нових зразків озброєння і військової техніки, сплати за комунальні послуги, енергопостачання та інших.

“Я отримав чіткі вказівки Президента України – Верховного головнокомандувача: 2010 рік – це рік стабілізації”, - сказав міністр оборони.

Разом з цим М.ЄЖЕЛЬ зазначив, що військове відомство отримало від Президента Віктора ЯНУКОВИЧА завдання відпрацювати пропозиції до наступної 5-річної програми розвитку Збройних сил України, починаючи з 2011 року, також здійснити Оборонний огляд до 2025 року. “Щоб вже сьогодні побачити обриси наших Збройних сил у 2025 році”, - пояснив М.ЄЖЕЛЬ.

Як повідомляв УНІАН, на даному етапі відпрацювання проекту державного бюджету-2010 на видатки Міноборони заплановано близько 13 млрд. грн.

«Це буде на рівні, який може дозволити собі держава», - зазначив міністр оборони М.ЄЖЕЛЬ.