Адміністрація Президента України «вказала» голові Одеської обласної державної адміністрації Едуарду МАТВІЙЧУКУ на неприпустимість порушення законодавства України, яке регламентує діяльність засобів масової інформації.

Як передає ІА «Контекст-Причорномор`я», про це йдеться у листі заступника голови Адміністрації Президента України Олега РАФАЛЬСКОГО на ім`я головного редактора агентства Олександра ОСТАШКА, одержаному у суботу, 6 листопада.

У листі також зазначається: «Шановний Олександре Сергійовичу! На ваш запит щодо врегулювання ситуації, яка склалася у взаємовідносинах інформаційного агентства «Контекст-Причорномор`я» і Одеської обласної державної адміністрації через відмову в акредитації представника агентства, повідомляємо наступне. Голові Одеської обласної державної адміністрації Е.Л.МАТВІЙЧУКУ доручено розглянути факти, висловлені у вашому листі, і вжити невідкладних заходів щодо їх врегулювання. Також вказано на неприпустимість порушення законодавства України, яке регламентує діяльність засобів масової інформації, зокрема в частині обмеження прав журналістів на отримання інформації про діяльність органів державної влади і об`єктивне інформування громадськості».

Відео дня

Інформагентство нагадує, що раніше головний редактор ІА «Контекст-Причорномор`я» підписав листа на ім`я заступника голови Адміністрації Президента України Ганни ГЕРМАН, в якому розповідається про «дивну тональність» спілкування губернатора Е.МАТВІЙЧУКА зі ЗМІ і, зокрема, з нашим агентством, наведено факти відписок, які у листі названі «хамськими», наведено конкретні приклади прямого ошукування губернатором представників ЗМІ, а також наголошується: «...подібні сумні особливості деяких урядовців прямо і негативно можуть вплинути на реноме України, як держави, яка бореться за справжню демократію і свободу слова. І удвічі прикро, що такі дії з боку держчиновників найвищого, першого рангу, на наш погляд, можуть кинути тінь на реформи, у тому числі і реформи із збереження і розвитку свободи слова в Україні, які проводить наш Президент Віктор Федорович ЯНУКОВИЧ».