Колишній генеральний прокурор України Святослав ПІСКУН стверджує, що йому погрожували, якщо кримінальна справа про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе просуватиметься.

Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН .

"Я дозволив собі так далеко зайти, оскільки хотів, щоб люди повірили в можливість правосуддя. Хоча мене попереджали, що я у такому разі можу вирушити слідом за Георгієм", - сказав С.ПІСКУН.

Відео дня

За його словами, у 2003 році, після того, як було затримано екс-генерала МВС Олексія ПУКАЧА, стало зрозуміло, що "це справа рук міліціонерів". "І впродовж двох-трьох тижнів ми б закінчили першу фазу розслідування, встановили б виконавців. Але, на жаль, Леонід Данилович вирішив мене зняти з посади, призначив прокурором Геннадія ВАСИЛЬЄВА. ПУКАЧА відпустили, слідчу групу розпустили. І після цього справою стало неможливо займатися", - наголосив екс-генпрокурор.

Водночас він звернув увагу на те, що "у 2005 році перша слідча дія, яку я зробив, повернувшись на пост прокурора, це було відновлення розслідування у справі Гонгадзе, арешт міліціонерів, їх затримання, збір доказів, огляд місця події. Ми дуже довго шукали голову Георгія. Один з обвинувачених сказав, що він імовірно викинув якісь речі Георгія. Щоб їх знайти ми місяць топили мерзлу землю. Місяць! Ми попросили допомогти ЖВАНІЮ – він тоді був міністром надзвичайних ситуацій. ЖВАНІЯ виділив нам загін, намети. Ми гріли багаттями землю і копали у пошуках речових доказів", - сказав С.ПІСКУН, додавши при цьому, що оскільки О.ПУКАЧА було звільнено з-під варти, ті пошуки нічим не закінчилися.