Вертолітний майданчик, який будується недалеко від Верховної Ради для гвинтокрилої машини Віктора Януковича та інших вертольотів, вже на фініші. Як пише газета «Сегодня», завершено основну частину робіт — вигнали коробку, залили майданчик. Залишилося облаштувати поверхи під нею. Крім того, будівельники приступили до зведення естакади, яка з'єднає вертодром з вулицею Грушевського. За словами глави компанії-будівельника, об'єкт планують здати в кінці року.

Як розповіли робітники на будівництві, виїзд з естакади на вулиці Грушевського знаходитиметься біля елітного будинку №9-а на околиці Маріїнського парку. За словами бригадира Максима Тарасовича, естакада «ляже» на спеціальні опори із заліза й бетону, які вони зараз зводять, тобто нова міні-траса пройде над Парковою дорогою столиці. Робітники, до речі, вважають, що до листопада навряд чи встигнуть: «Все-таки схиляємося до думки, що повністю здамо об'єкт — і майданчик, і міст — ближче до Євро, хоча можемо встигнути й до кінця року».

Нагадаємо, майданчик почали будувати восени минулого року. Передбачається, що на нього приземлятиметься вертоліт президента, якщо глава держави вирішить літати на роботу повітрям, щоб не створювати в місті пробки. Будівельники також не виключають, що на неї приземлятиметься авіатехніка, яка забезпечуватиме безпеку на Євро-2012.

Відео дня

Екс-співробітник Управління держохорони розповів журналістам, що в УДО зараз аналізують питання безпеки польотів: «Врахують досвід Росії, США і Китаю, де перші особи держав користуються вертольотами. Будуть узяті на замітку мешканці будинків на шляху проходження вертольота, які мають психічні відхилення або були помічені в злочинах, пов'язаних зі зброєю». В УДО підтвердили, що «ділянкою проходження вертольота буде проведена робота (ймовірно, до підозрілих мешканців навідаються дільничі)». На запитання: а якщо зловмисник засяде в затишному місці, далеко від житлових масивів, додали, що «президент США літає, і його до цих пір ніхто не збив».