Суддя Печерського районного суду м. Києва Родіон КІРЄЄВ після перерви знову відмовив екс-прем’єру Юлії ТИМОШЕНКО оголосити перерву до понеділка, 3 жовтня, для підготовки нею заключного слова.

Як передає кореспондент УНІАН, Ю.ТИМОШЕНКО наголосила, що вона не відмовляється від заключного слова, але хоче підготуватися більш детально, з урахуванням тих позицій, які під час реплік були висловлені прокурорами та цивільним позивачем.

«Я не відмовляюся від заключного слова. Зараз ми розшифровуємо стенограму того, що відбувалося зранку», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, якщо суд не дасть їй часу для підготовки заключного слова, то це означатиме, що суддя робить це свідомо.

«Для суду Лінча це нічого не додасть і нічого не відніме», - сказала вона.

Екс-прем’єр-міністр наголосила, що рішення Р.КІРЄЄВА про те, що на оголошенні обвинувального вироку будуть присутні тільки журналісти, говорить про те, що суддя боїться людей.

В свою чергу Р.КІРЄЄВ зауважив, що заключне слово є правом, а не обов’язком звинуваченої.

Він також додав, що у Ю.ТИМОШЕНКО було достатньо часу, аби підготувати заключне слово.

Наразі доступ до зали, де відбувається розгляд справи Ю.ТИМОШЕНКО, обмежений через занадто велику кількість людей, і двері закривають на замок.