Потоплення українських рибалок - прояв шовінізму, вважає політолог

Політолог, кандидат політичних наук Олександр Палій переконаний, що російські прикордонники не випадково протаранили рибальський човен, на якому перебували українці.

Про це він сказав у програмі "Сьогодні про головне" на ТВі.

"Нам дуже чітко демонструють, як у межах Росії поводяться з тим, хто нижчий, слабший. Його можна розстріляти, потопити, хірург п’яний може робити йому операцію", – прокоментував ситуацію Палій.

Відео дня

На тему: Генконсул: Доказів браконьєрства українського рибалки в Азовському морі немає

На його думку, Росія дозволяє собі подібні вчинки лише стосовно України.

"Жодного такого випадку з країнами НАТО я не пам’ятаю. Ні з Норвегією, ні з Туреччиною, ні на Балтійському морі Росія кораблі та рибальські човни країн НАТО не топила. Такого не було в історії", – сказав політолог.

Нагадаємо, увечері 17 липня катер Прикордонної служби Росії зіткнувся в Азовському морі з українським баркасом. Двоє рибалок загинули. Пізніше були знайдені тіла ще двох загиблих рибалок. Одного з членів екіпажу врятували.

Проти нього 21 липня Слідчим відділом Прикордонного управління Краснодарського краю було порушено кримінальну справу за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 256 КК РФ (протизаконний вилов водних біологічних ресурсів). Пізніше Україна вимагала закрити справу й повернути українця додому, проте Росія відмовилася задовольнити обидві вимоги.