Юрий Мирошниченко / lenta-ua.net

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

“Це незаконний, нелегітимний референдум. Верховна Рада Криму не мала повноважень ухвалювати такі рішення”, - сказав Мірошниченко і наголосив, що йдеться про територіальну цілісність України, що не є повноваженнями ВР Криму.

Читайте такожВерховній Раді Криму висунули ультиматум

Відео дня

Депутат зазначив, що можна говорити про “наповнення автономії Криму реальними інструментами, механізмами щодо кадрових призначень, розподілу бюджету”, але говорити про відокремлення Криму, яке ініціюється референдумом, - це “нелегітимно і навіть злочинно”.

На уточнення щодо ухвалення декларації про незалежність Криму Мірошниченко сказав: “Це не є легітимне рішення”.

Як повідомлялося, 6 березня Верховна Рада Криму прийняла рішення щодо входження автономії в Російську Федерацію і призначила на 16 березня референдум з цього питання.

Читайте такожБрюссель: кримський референдум - загроза всьому ЄС

Сьогодні, 11 березня, кримський парламент ухвалив декларацію про незалежність АРК і Севастополя.

«У разі, якщо в результаті майбутнього 16 березня прямого волевиявлення народів Криму буде прийнято рішення про входження Криму, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, до складу Росії, Крим після референдуму буде оголошено незалежною і суверенною державою з республіканською формою правління", - йдеться у тексті декларації.

«Республіка Крим як незалежна і суверенна держава, в разі відповідних результатів референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим на основі відповідного міждержавного договору до складу Російської Федерації як нового суб'єкта Російської Федерації", - зазначається в документі.