Затриманий чеченський солдат / Госпогранслужба

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Ним виявився уродженець Чечено-Інгушської АРСР 1985 року народження, військовослужбовець військової частини 27777 Рамзан Сусаров. У багажнику автомобіля, яким пересувався військовослужбовець, виявили автомат АК і 180 набоїв до нього, пістолет Макарова, а також військову форму і бронежилет.

Читайте такожСуд заарештував на 2 місяці російського диверсанта, затриманого у Донецьку

Відео дня
Зброя, конфіскована у солдата / Держприкодонслужба

Під час перевірочних заходів з’ясувалося,  що він проходить службу  у батальйоні, з місцем дислокації в населеному пункті Калинівка Чеченської Республіки. Також він повідомив, що цей батальйон  передислокований в АРК та розміщений в м. Джанкой і що він є стрілком-помічником гранатометника.

Солдата передано компетентним правоохоронним органам.

Нагадаємо, особисто президент РФ Володимир Путін та інші високопосадовці Росії неодноразово заперечували наявність російських військ на території України. Зокрема, 5 березня міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав «нісенітницею» і провокацією численні фото- і відеодокази присутності російських солдатів і військової техніки в Криму.

Путін же на день раніше висловив упевненість, що повністю екіпіровані люди в бронежилетах, з автоматичною зброєю, кулеметами та гранатометами, які пересуваються на БТРах і "Тиграх" з російськими номерами - це "сили самооборони Криму", стихійно сформовані з місцевих мешканців.