Треба рішуче вимагати й відстороняти Путіна від влади / REUTERS

«Особливого оптимізму немає. Замість гарантій безпеки від США та Великобританії, в обмін на відмову від ядерної зброї, ми почули лише загальні заяви, - сказав він. - Вже немає навіть згадки про Крим, немає вимог до Росії вийти з Криму і залишити нашу країну у спокої. Немає навіть визнання цілісності України. Є загальні речі, спрямовані на деескалацію».

«Це не гарантії безпеки, це не захист. Треба рішуче вимагати й відстороняти Путіна від влади. Тоді буде спокій на всій планеті, - наголосив Анатолій Гриценко. – А поки що Росії вдалося нав’язати свій порядок денний першого раунду Женевських переговорів».

На переконання Гриценка, повернення Криму Україні має стати ключовою темою зустрічі. «Фактичне зняття цього питання з обговорення є політичною помилкою, порушенням базових принципів Будапештського меморандуму і заохоченням агресора», - вважає політик.

Відео дня

Голова «Громадянської позиції» також наголосив, що Захід повинен посилити тиск на Росію та вжити достатніх економічних заходів для зупинення агресії, яка ставить під загрозу всю світову систему безпеки й міжнародного права.