Аваков

Про це Аваков написав на на своїй сторінці у Facebook.

"Бути в. о. генпрокурора – не означає мати право на брехню. Сьогодні в. о. генпрокурора оприлюднив брехню про те, що МВС перешкоджає розслідуванням щодо екс-беркутівців, які здійснили злочини на Майдані.В.о. сьогодні заявив, що підозрюваних екс-беркутівців навмисно відправили в зону АТО, приховуючи їх від розслідування. Все це безсовісна брехня: ні один обвинувачений не був відряджений в зону АТО", - написав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 червня, Махніцький заявив, що деякі посадові особи МВС здійснюють приховану протидію розслідуванню масових вбивств на Майдані.

Відео дня

Читайте такожПосадовці МВС приховано заважають розслідуванню масових вбивств на Майдані - Махніцький

Серед іншого він зазначив, що керівництвом МВС без узгодження з Генпрокуратурою прийнято рішення про відрядження бійців полку спеціального призначення (колишніх працівників «Беркуту») при ГУ МВС України в м. Києві до Донецької та Луганської областей для участі в антитерористичній операції.

При цьому, як зазначив в.о. генпрокурора, частина цих бійців відряджена на схід зі зброєю, яка перевіряється на предмет використання під час масових розстрілів у центрі Києва.

У Міністерстві внутрішніх справ спростовують заяву в.о. генпрокурора Олега Махніцького про направлення на схід України для участі в антитерористичній операції колишніх бійців столичного полку спецпідрозділу МВС «Беркут» для уникнення відповідальності.

«До працівників, які відбували в район проведення антитерористичної операції, Генеральною прокуратурою України не було висунуто жодних обвинувачень щодо вчинення ними злочинних дій, а також не було обрано запобіжних заходів.

Крім того, до Генеральної прокуратури України з Міністерства внутрішніх справ не надсилалося будь-яких листів, на які посилаються інтернет-видання, стосовно припинення кримінальних проваджень щодо подій, під час масових акцій протесту у місті Києві», - сказано у повідомленні міністерства.