REUTERS

Про це йдеться в його оприлюдненій сьогодні заяві, якою володіє УНІАН.

"Закликаємо усі сторони надати спостерігачам ОБСЄ та міжнародним експертам вільний доступ до місця катастрофи рейсу MH17", - відзначив Штайнмаєр.

"Це неприпустимо, що два тижні не були належним чином поховані усі загиблі, тіла яких залишаються на місці катастрофи", - наголосив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 17 липня в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак «Boeing-777» Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітний-ракетного комплексу «Бук». Усі 298 осіб, які перебували на його борту, загинули.

До України прибули міжнародні експерти для участі в розслідуванні падіння збитого літака.

Водночас ці експерти, представники ОБСЄ, а також поліцейські з Нідерландів і Австралії, з 27 липня не можуть потрапити на місце падіння літака через стрілянину.

Читайте такожТерористи знову не допустили міжнародних експертів на місце падіння "Боїнга"

При цьому президент України Петро Порошенко оголосив одностороннє припинення вогню в радіусі 20 кілометрів від місця падіння літака.

Як повідомляє прес-центр АТО, 31 липня у зоні падіння літака «Боїнг 777» оголошено день ОБСЄ – «день тиші».

Читайте такожБойовики не дотримуються "дня тиші" в районі катастрофи Boeing-777 - штаб АТО«Це зроблено з метою забезпечити повноцінну роботу міжнародних експертів в зоні падіння пасажирського літака «Боїнг 777»,- сказано у повідомленні.

31 липня війська, що беруть участь в активній фазі АТО, не ведуть бойових дій, окрім захисту власних позицій від нападу.

Проте, зауважують в прес-центі АТО, наймані російськими терористами бойовики не дотримуються жодних міжнародних домовленостей та вимог.