REUTERS

Про це журналістам у Брюсселі після завершення низки зустрічей повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Зокрема, він зустрівся в європейськими комісарами Карлом Де Гухтом та Штефаном Фюле.

Читайте такожУкраїна і НАТО готують дорожню карту взаємосумісності збройних сил

"Ми говорили про проведення Ради асоціації в грудні, як тільки запрацює нова Єврокомісія. Коли вона запрацює, ми будемо мати дату, порядок денний, графік засідання інституційних органів", - сказав він.

Відео дня

Міністр зазначив, що першим завданням цього засідання буде визначити, які механізми імплементації обрати. "Це мають бути прості, всім зрозумілі, але одночасно ефективні механізми взаємодії. Це була одна з ключових тем дискусії з Штефаном Фюле", - додав міністр. 

Крім цього, мова йшла про "майбутню донорську або інвестиційну конференцію". "Ми обговорили весь порядок денний Україна-ЄС, домовилися про подальші контакти, стосовно того, як буде працювати інституційна структура підтримки імплементації Угоди про асоціацію, майбутні візити. Дехто з європейських комісарів приїде до нас ще до завершення терміну діі Єврокомісії, дехто - після", - сказав дипломат.