Чалий заявив, що АП підтримує дипломатичне вирішення конфлікту на Донбасі Фото УНИАН

Про це заявив заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий, передає радіо "Свобода". "Заяви про те, що треба поновити повномасштабну війну чи піти всією 45мільйонною країною на війну не є лінією, яка підтримується. Ми підтримуємо лінію розбудови сильної армії, захисту країни, але при цьому й отримання підтримки світового співтовариства. Без цієї підтримки, без підтримки ЄС економічної, політичної і військово-технічної, буде дуже складно перемогти і добитися миру", – заявив Валерій Чалий.

Читайте такожЧалий: Україна зараз не несе відповідальність за Крим

За його словами, світова спільнота підтримала мирний план президента Петра Порошенка і заявила про готовність надати Україні допомогу. Також на Заході високо оцінили дотримання Україною положень мінських домовленостей.

Відео дня

20 жовтня у Люксембурзі учасники ради міністрів ЄС із закордонних справ ухвалили спеціальну резолюцію щодо України. ЄС закликає Росію виконувати свої зобов’язання, згідно з мінськими домовленостями, задля вирішення конфлікту в Україні та наголошує на відповідальності Кремля у цьому процесі.