Віктора Медведчука підозрюють у вчиненні державної зради / REUTERS

Адвокати підозрюваного у державній зраді депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука подали апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва щодо обраного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте такожОбшуки у будинку Кличка не стосуються мера - СБУ

Про це у Facebook заявив екс-підозрюваний у зловживанні службовим становищем, заступник генпрокурора часів Януковича, а нині однопартієць Медведчука Ренат Кузьмін.

Відео дня

«Адвокати внесли апеляцію на визначення Печерського суду про домашній арешт Медведчука», – написав Кузьмін.

Про подробиці апеляції депутат обіцяє повідомити незабаром.

Справа проти Медведчука і Козака

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді та в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний військовий підрозділ ЗСУ), проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою «Промінь» («Луч»).
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.
  • 13 травня суддя Печерського райсуду Києва В'ячеслав Підпалий обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета й іншими процесуальними обов'язками.