ФДМУ і профільні міністерства закривали очі на погано підготовлені документи з приватизації Усть-Дунайського порту – ЗМІ

Редакція ElitExpert в рамках розслідування процесу приватизації Усть-Дунайського морського торгового порту виявила, що буквально вся вертикаль влади – починаючи від чиновників Фонду держмайна України, що готували документи до приватизації, закінчуючи міністерствами інфраструктури та юстиції, явно закривали очі на неякісно підготовлені документи і повну невідповідність одних даних іншим, прагнучи якомога швидше продати порт.

У підсумку, через те, що майно порту було "продано" ФДМУ нерозділеним і невиділеним, змішаним з чужим майном, в тому числі стратегічним державним майном АМПУ, приватизація якого заборонена законом, навіть держреєстратор не має права реєструвати його на нового власника – вінницьку компанію "Еліксир Україна", яка ще на початку 2023 року придбала порт на аукціоні.

Наприклад, у договорі про купівлю-продаж порту журналісти виявили, що до складу єдиного майнового комплексу ДП "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ", який ФДМУ зобов'язується передати покупцеві, входить 94/100 часток комплексу будівель і споруд, а не весь порт, як заявлялося.

Відео дня

При цьому, в цьому ж договорі наголошується, що відчуженню не підлягає ще 1/100 майнового комплексу, що складається з причалу, деяких споруд тощо. Тобто, ФДМУ продав не 94/100 частки майнового комплексу, а 93/100.  

Також в техпаспорті на комплекс будівель і споруд Портопункту "Кілія" Усть-Дунайського МТП редакція виявила зміни, які дозволяють вивести з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, дорогу, що належить АМПУ, яку, відповідно до закону, приватизувати не можна.

"...судячи з плану, той, хто володіє цією дорогою, по суті отримує ексклюзивний вихід до причалу і можливість не пускати туди нікого, в тому числі інших портових операторів, співробітників АМПУ, прикордонників і т.д., що тягне за собою повну втрату державного контролю над портом...", – пояснюють журналісти.

Через юридичну безвідповідальність страждають також приватні компанії – портові оператори, чиї інтереси при продажу не були враховані.

Нагадаємо, в даний час на території портового пункту "Кілія" ведуть свою госпдіяльність три портових оператора: ДП МТП "Усть-Дунайськ", ТОВ "Краншип" групи компаній "Трансшип" і ТОВ "Зерновий термінал Кілія" (ТОВ "ЗТК").

У розслідуванні наголошується, що, коли операція з купівлі порту застопорилася, мабуть, щоб уникнути відповідальності за неможливість доведення процедури приватизації до кінця, в пресі була запущена інформкампанія, що продаж зривається не через промахи в процесі підготовки документації, а через складні взаємини між працюючими в порту портовими операторами "Краншип" і "ЗТК".

"Абсурд ситуації з майном ТОВ "ЗТК" полягає в тому, що ФДМУ не претендує і не продає об'єкти ТОВ "ЗТК" з аукціону, що також підтверджується договором купівлі-продажу з ТОВ "Еліксир Україна", однак ці об'єкти, згідно з реєстром, входять в частку 94/100 комплексу будівель порту! Тобто, з незрозумілих причин майно ТОВ "ЗТК" спочатку увійшло в частку 94/100, а потім, при підготовці порту до приватизації, не було виключено з реєстру", – зазначають журналісти. І додають, що при цьому безлад в реєстрі нерухомості залишається і до цього дня, через півроку після аукціону.

В ElitExpert також з'ясували, що після того, як майновий комплекс порту був виставлений на продаж, а торги відбулися, оперативно були прибрані зі своїх посад Юрій Чердинцев, директор Департаменту корпоративного управління ФДМУ, який готував документи на приватизацію порту і Юрій Мартинюк, який на той час очолював ДП "МТП Усть-Дунайськ".