newsroom.kh.ua

Біля будівлі Харківського авіаційного заводу проходить пікет.

Про це повідомляє Newsroom.

Першими про мітинг сьогодні повідомили очевидці, опублікувавши фото в соціальній мережі. 15 квітня близько 120 протестувальників перекрили проїжджу частину на Білгородському шосе та вулиці Дерев'янка. Люди рухаються по пішохідному переходу, утворився затор.

Відео дня

Мітингувальники тримають в руках плакати з написами "ХАЗу - зарплату", "Вимагаємо виплати заборгованості по зарплаті", "ХАЗу - роботу". У прес-службі патрульної поліції в Харківській області кореспонденту Newsroom повідомили, що в ці хвилини на місці чергує кілька нарядів правоохоронців.

"Зараз патрульні проводять роз'яснювальну роботу з громадянами та водіями. Рух потроху відновлюється", - повідомив керівник прес-служби патрульної поліції в Харківській області Дмитро Гайдук.

Нагадаємо, в грудні минулого року голова ХОДА Айна Тимчук зустрілася  з керівниками найбільших промислових підприємств регіону. Тоді чиновниця заявила, що одне з її "головних завдань - вирішити питання соціального захисту там, де є заборгованості із заробітної плати". А за півтора тижні до цього голова ХОДА обговорила "можливості відновлення діяльності підприємств авіаційної галузі Харківщини" з віце-прем'єром Олегом Уруським. На той момент борг ХАЗу перед працівниками становив 230 мільйонів гривень.