У Корнієнка виявили коронавірус / фото УНІАН

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко захворів на коронавірусну хворобу.

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

Депутат розповів, що з симптомів мав лише підвищену температуру. Експрес та ПЛР-тест показали негативний результат.

Відео дня

Читайте такожУ Мінфіні розповіли, скільки витратили на боротьбу з коронавірусом

"Тим часом я звернувся до пульмонолога, бо маю обов’язок звертатись до нього в таких випадках. Мені зробили КТ із висновком "схоже на ковід-19", після чого я відразу самоізолювався. Три дні я перебував у стані "ковіду Шредінгера". Якісь симптоми схожі: гірше з нюхом і смаками. Якихось взагалі немає, наприклад кашлю. З одного боку мірилом правди є тест, а він — негативний. З іншого, на КТ картина схожа...", - написав Корнієнко.

Нардеп додав, що наразі перебуває в самоізоляції, отримує лікування та не має показань для госпіталізації.

Корнієнко також визнав, що не завжди дотримувався норм карантину та контактував з багатьма людьми.

Коронавірус у Верховній Раді: що відомо

  • Раніше Верховна Рада скасувала низку пленарних засідань на жовтень. За словами спікера Ради Дмитра Разумкова, засідання скасували через значну захворюваність нардепів й співробітників апарату парламенту на COVID-19.
  • За інформацією Разумкова, в Раді за останні кілька днів на коронавірус захворіли близько 10 осіб. Водночас заступник голови депутатської фракції "Голос" Ярослав Железняк уточнив, що 8 з них – депутати.

Як працюватимуть депутати в жовтні

  • Депутати 1-2 жовтня і тиждень (з 5 по 9 жовтня) будуть працювати в комітетах, комісіях, фракціях і групах. Тоді як раніше, згідно з календарним планом, робота передбачалась на пленарних засіданнях.
  • Працюватимуть депутати в форматі пленарного засідання лише 20 жовтня, оскільки з 12 по 16  жовтня й з 19 по 23 жовтня запланована робота з виборцями.