Кулеба проведе переговори з Лавровим / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вестиме перемовини з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим з розумінням того, що Лавров є одним із архітекторів агресії проти України.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Кулеба зазначив, що запланована на 10 березня зустріч із Лавровим відбудеться насамперед завдяки міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу.

Відео дня

"Я не знаю, чи Ердоган вмовив Путіна, чи Чавушоглу - Лаврова. Мене це мало обходить. Але зустріч відбудеться", - сказав він.

Міністр розповів, що Лавров два роки усіляко уникав будь-якої зустрічі та контакту з ним на двосторонньому рівні або у форматі "нормандської четвірки".

"А тут раптом погодився, то можливо він щось-таки хоче донести, передати, про щось поговорити. Ми послухаємо..., але я абсолютно відверто і спокійно можу сказати, що я їду на розмову, я буду з ним говорити, але я буду говорити з ним з повним розумінням того, що пан Лавров є одним із архітекторів агресії проти України", - наголосив він.

Коментуючи слова президента України про обговорення на перемовинах питання окупованих Криму та Донбасу, Кулеба підкреслив, що Україна "не у тій позиції, щоб підходити до переговорів із бажанням щось здати".

Вас також можуть зацікавити новини: