Яку позицію займає Путін у питанні війни в Україні? / фото REUTERS

Днями у Львові відбулася зустріч Зеленського з генсеком ООН та чи не єдиним світовим лідером, до якого прислухається Путін, - президентом Туреччини Ердоганом. 

Народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань цифрової трансформації, голова постійної делегації України у парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв в ефірі ТСН розповів про зовнішню політику Ердогана.

За його словами, президент Туреччини намагається бути посередником між Кремлем та Києвом. Але поки йому не вдається через те, що немає про що домовлятися з Путіним, поки ракети летять по українських містах та окупанти перебувають на наших територіях.

"Ердоган на боці власних інтересів, інтересів Туреччини. Коли ці інтереси співпадають з українськими, він на боці Києва. Коли співпадають з інтересами РФ - він на її боці. Його мета - показати, що саме в Анкарі вирішуються питання. Він намагається себе показати як переговорника, який здатен посадити за стіл переговорів різні сторони", - каже Чернєв.

Нардеп каже, що Ердоган веде тонку гру й намагається знайти "золоту середину" співпраці з Путіним.

Як повідомляли ЗМІ, на переговорах у Львові президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонував президенту України Володимиру Зеленському зустрітися з главою Кремля Володимиром Путіним в Туреччині.

Вас також можуть зацікавити новини: