Фото ua.depositphotos.com

Відмова НАК Нафтогаз України від закупівель через систему Prozorro ставить під питання необхідність компанії нинішнього складу наглядової ради.

Про це написав депутат фракції "Слуга народу" Олексій Мовчан, коментуючи допис у Facebook директора з трансформаційних процесів групи Нафтогаз Отто Ватерландера з повідомленням про зміни у закупівельній політиці НАК.

"Україна робила реформу публічних закупівель відповідно до рекомендацій OECD. Система Prozorro визнана однією з кращих систем у світі для проведення закупівель. А ще Україна робила реформу корпоративного управління згідно з принципами того ж OECD. Якщо Нафтогаз не хоче використовувати Prozorro для закупівель, то може йому і наглядова рада така дорога не потрібна? Якщо ви декларуєте прозорість та використання кращих практик управління, то шлях в обхід системи Prozorro - помилковий шлях", - заявив Олексій Мовчан.

Відео дня
false

Раніше ЗМІ писали про те, що директор з трансформаційних процесів групи Нафтогаз Отто Ватерландер ініціював відмову НАК "Нафтогаз України" від закупівель через систему Prozorro.

Також раніше стало відомо, що попри збитки в розмірі майже 700 млн доларів у 2020 році, топ-менеджмент Нафтогазу отримав 30 млн доларів бонусів за свою роботу торік.