З Путіним ніхто не хоче мати справи, наголосив Клімкін / фото REUTERS

Колишній очільник МЗС України Павло Клімкін вважає, що російський правитель Володимир Путін відмовився їхати на саміт G20 через страх померти.

"Саміт G20 був не просто приниженням для Путіна. Путін поводився дуже по-хамські. Він не дозволив собі звернутись до лідерів G20 навіть в режимі онлайн. Я вважаю, що головною причиною того, чого він не поїхав на саміт G20, став не стан здоровʼя, не бажання бути у Москві, або якісь інші причини, а звичайний страх. Страх за своє життя. Путін дуже боявся, що його просто ліквідують на Балі", - пояснив Клімкін для "Еспресо".

Дипломат також подивувався поведінці Сергія Лаврова на саміті.

Відео дня

"Що стосується Лаврова, то це взагалі було щось дивне. Він зустрівся з китайським міністром МЗС та генеральним секретарем ООН і на цьому все. Це означає менше, ніж нічого. Хочу також наголосити, що рішення Путіна не поїхати на саміт G20 ще йому відібʼється. Особливо це відчувають у російських елітах. Оскільки всім стає зрозумілим, що з Путіним ніхто не хоче мати справи", - додав він.

Саміт G20 

У вівторок, 15 листопада, в перший день дводенного саміту "Великої двадцятки", який проходить в Індонезії, президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням.

У своєму виступі він звернувся до "країн G19" і заявив, що не варто пропонувати Україні компроміси з совістю, суверенітетом, територією і незалежністю.

Президент також запропонував "формулу миру" з 10 пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: