Сайт Військово-Морських сил України зламали хакери / фото УНІАН

Російські хакери атакували сайт Військово-Морських сил України, наразі він не працює.

Як повідомили в Міністерстві оборони України, в результаті атаки відбулася публікація деяких документів та переважно фейкових повідомлень, пов’язаних із військовими навчаннями Sea Breeze 2021. 

Хакери для атаки використовували вразливості фреймворку.

Відео дня

"Мало місце тимчасове припинення роботи сайту українського флоту, яке було спричинено використанням уразливостей фреймворку, який свого часу використовувався для його створення. Крім того, зафіксовано випадки безуспішних DDoS-атак проти офіційного веб-порталу Міністерства оборони України", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожДвоє росіян визнали себе винними у хакерських атаках на США

ОНОВЛЕНО. У відомстві запевнили, що жоден з документів не був отриманий в результаті витоку інформації з інформаційно-телекомунікаційних систем Збройних сил України.

У Міноборони зазначили, проекти міжнародного оборонного співробітництва та допомога Україні від держав-партнерів традиційно викликають неадекватні емоції у військово-політичного керівництва Російської Федерації. Цьогорічні міжнародні військові навчання «Сі Бриз - 2021» не стали винятком.

Зараз сайт ВМС вже працює.

28 червня в Одесі стартували наймасштабніші за свою історію міжнародні навчання «Сі Бриз». У навчаннях беруть участь представники 29 країн, до 5 тис. чол. особового складу, 24 кораблі, 40 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення та водолазних команд.

Також у навчаннях беруть участь есмінець HMS Defender, фрегат HNLMS Evertsen F805 і американський ракетний есмінець USS Ross.

Навчання триватимуть по 10 липня.