Сенцов радить Порошенку "виростити нового політика" / колаж УНІАН

Український режисер та колишній політв'язень Олег Сенцов натякнув, що п'ятому президенту Петру Порошенко варто йти з великої політики. Раніше Сенцов назвав своє звільнення "подарунком" для Зеленського від Путіна.

Про це він сказав в інтерв'ю УП.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи зможе Порошенко знову прийти до влади, Сенцов сказав: 

Відео дня

"У нього великий антирейтинг і він не зможе переобратися".

Він також дав пораду п'ятому президенту щодо його подальшої діяльності.

Читайте такожНа Банковій потролили Порошенка за його "настанови" Зеленському (відео)

"Йому треба було, можливо, когось взяти зі своєї партії або з іншої і виростити нового політика. Потім сказати: ось наш новий лідер. А Порошенко був би ментором. Це можна відійти і стати сірим кардиналом української політики. Для цього треба поступитися якимись амбіціями. А Порошенко хоче реваншу і до нього готується. Хтось там казав, що Петро Олексійович не вірить, що він обереться. Я вважаю, що він вірить і до цього готується", - заявив режисер.

Коментуючи питання про можливий відхід Порошенка на політичну пенсію, Сенцов сказав, що виступає за появу нового лідера з патріотичного кола, який не буде асоціюватися з екс-президентом. При цьому він не став озвучувати прізвище такої людини.

Сенцова також запитали, що б він робив, якби зустрівся з Володимиром Путіним. У відповідь він заявив, що не витрачав би час на розмови.

"Мені дайте таку можливість. З Путіним я би точно не втрачав час на розмови", - з усмішкою повторив він.

Примітно, що слова Сенцова про Порошенка обурили його відомих прихильників. Так, волонтер Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook висловив невдоволення словами режисера й пов'язав їх з наступними президентськими виборами. "Але одне радує. Скільки б не писали про "збитого льотчика", скільки б не радили "йти на політичну пенсію", всіма цими порадами й меседжами вони показують свій страх. І чим ближче буде 2023 рік, тим сильніше вони почнуть юлити", - написав Бірюков.

Читайте такожПорошенко й "арештант" Медведчук опинилися в лідерах за зарплатами в Раді: скільки заробили

Натомість пов'язаний із Порошенком політтехнолог Віктор Уколов взагалі закликав "об'єднуватися довкола реального Порошенка". 

"Тепер неполітик і режисер Олег Сенцов пропонує уже Порошенку "виростити" іншого кандидата. Олеже, з усією повагою, як політтехнолог кажу, так воно не працює. Бо поки сонце зійде - роса очі виїсть, а поки буде "зростати" новий ідеальний кандидат, ми отримаємо вдруге старого Зеленського", - написав він у соцмережі.

Як повідомляв УНІАН, раніше кандидат у мери Харкова комічно закидав Порошенка лестощами й потрапив на відео.