Шарль Мішель - президент Європейської Ради має намір відвідати Україну / Фото: REUTERS

Президент Європейської Ради Шарль Мішель має намір невдовзі відвідати Україну.

Про це Мішель повідомив у мікроблозі Twitter.

Читайте такожПрем'єр про перспективи вступу України в НАТО: отримати ПДЧ разом з Грузією

Відео дня

"Я висловив прем'єр-міністру Денису Шмигалю непохитну підтримку відновленню України, реформам і боротьбі з корупцією. ЄС об'єднаний і твердий у своїй позиції щодо суверенітету і територіальної цілісності України. З нетерпінням очікую на візит до України незабаром", - наголосив Мішель.

Україна та ЄС: пріоритети співпраці

Згідно з результатами зустрічі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та очільника ЄР Шарля Мішеля, одним із першочергових пріоритетів України є початок діалогу з оновлення параметрів поглибленої й всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) між Україною та ЄС.

«Це сприятиме подальшому розвитку двосторонньої торгівлі, а також посилить секторальні положення Угоди», — додав прем’єр-міністр.

Глава уряду відзначив цінність початку офіційного сфокусованого діалогу з ЄС щодо «зеленої» трансформації України та узгодження української політики з Європейським зеленим курсом.

«Україна віддана подальшій інтеграції енергетичних ринків з ЄС, імплементації реформ у сфері енергетики з метою виконання зобов’язань щодо наближення українського законодавства у сфері енергетики до законодавства ЄС», — підкреслив прем’єр-міністр.