На зауваження про знайдений плагіат абзацами в монографії, Шкарлет зазначив, що він не був її автором, а лише редагував / stu.cn.ua

В.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що наукові роботи, у яких громадськість виявила плагіат, були написані або у співпраці з іншими вченими або лише за його редактури.

Про це Шкарлет повідомив в інтерв’ю LB.

Читайте такожПрем'єр: Шкарлет особисто ініціював розслідування щодо інформації про свій плагіат

Відео дня

«Добре, чудово. З Микитенко (співавтором наукової статті – УНІАН) я був виконавцем проекту з 2011-го року по Міжнародному науково-технічному університету. Є зареєстрована тема. Це моє авторське право, згідно зі статтею 13 Закону «Про авторські права», яка поділяє всі суміжні права між всіма авторами. У мене з Микитенко спільний науковий доробок. Я маю право взагалі не посилатись на свої статті, і в науковому світі це є нонсенсом», – відповів він.

На зауваження про знайдений плагіат абзацами в монографії, Шкарлет зазначив, що він не був її автором, а лише редагував.

«Є докторант Ружицький (співавтор Шкарлета) в цій статті, і це теж є його науковий доробок. Я стою за загальною редакцією монографії, а загальна редакція передбачає, що я міг би взагалі слова не писати. Я формую концепцію, формую зміст, мету і завдання. Це взагалі не коректно – писати про плагіат в цій частині», – наголосив він.

На запитання, чи коректно дослівно копіювати статтю абзацами і не посилатися, в.о. міністра освіти та науки відповів, що «не зобов'язаний посилатись на всі статті в інтернеті, я посилаюся лише на першоджерело».

Також Шкарлет звинуватив журналістів в упередженості, заявивши, що вставляв чужий текст у квадратні дужки.

25 червня Кабмін призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти і науки. 30 червня у центрі Києва студентські організації проводили акцію з вимогою звільнити Шкарлета з посади в.о. міністра освіти і науки.