17 червня Гандзюк мало б виповнитися 35 років / УНІАН

Справи громадських активістів Катерини Гандзюк та Сергія Стерненка мають всі ознаки політичного замовлення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це народний депутат Вікторія Сюмар ("Європейська солідарність") заявила на засіданні Верховної Ради під час розгляду питання про звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на Гандзнюк та інших активістів.

Як наголосила Сюмар, "ми мали свідчення про політичний тиск, у тому числі з боку генерального прокурора України Ірини Венедиктової, на групу прокурорів у справі Стерненка. І говорити про справедливість у цій справі також не доводиться (УНІАН: прокурор Андрій Радіонов 15 червня заявив, що відмовився підписувати підозру Стерненку, оскільки не побачив у його діях складу злочину за ст. 115 Кримінального кодексу про умисне вбивство. За словами Радіонова, на цю справу чинила тиск Венедіктова)".

Відео дня

Читайте такожНапади на Гандзюк та інших активістів: Рада вирішила заслухати керівництво силовиків

Сюмар наголосила, що "те, що там кипить зараз на вулиці, це сірники, знаєте, які ФСБ привносить в Україну". За її словами, ці події можуть "підпалити Україну".

Народний депутат Єгор Чернєв (фракція "Слуга народу") заявив на засіданні ВР, що сьогодні під Офісом президента голодують кілька побратимів ветерана АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат"), вбитого в Бердянську у 2018 році.

Депутат нагадав, що Олешко викривав факти корупції у Бердянську та в цілому в Запорізькій області.

За словами Чернєва, побратими Олешка голодують, тому що "вбивць, яких було затримано, зараз міський суд Бердянська просто випустив під домашній арешт".

Він наголосив, що ТСК, до складу якої він входить, надсилатиме запити до правоохоронних органів, щоб дали належну оцінку таким рішенням суду.

Як заявив депутат, також неналежним чином розслідуються напади на активістів у Харківській області.