Ілюстрація / REUTERS

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель сподівається, що саміт країн "Східного партнерства" буде проведений у червні попри пандемію коронавірусу.

Про це Боррель сказав у Брююселі після засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у форматі відеоконференції.

За його словами, глави МЗС країн-членів Євросоюзу погодились, що поточна криза у зв'язку з коронавірусом є можливістю продемонструвати, що Європейський Союз є найбільш надійним партнером для Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Відео дня

"Ми обговорили, як ми можемо підтримати їх, аби ця ситуація не шкодила їхнім економікам, робочим місцям та інституціям, і що стремління впроваджувати реформи залишається на порядку денному", - зазначив Боррель.

"Саміт "Східного партнерства" у червні, який я очікую буде незмінним, повинен стати гарною подією підтвердити цю підтримку регіону, але також посприяти просуванню роботи у конкретних напрямках співпраці, стійкого економічного зростання і створення робочих місць", - наголосив Боррель.

Читайте такожУ ЄС розповіли, на яких умовах хочуть дати Україні 1,2 мільярдів євро

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ініціатива Європейського Союзу "Східне партнерство" має сприяти поступовій інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС.

Довідка УНІАН. «Східне партнерство» є політичною ініціативою, початок якої було покладено на Празькому саміті в травні 2009 року, і яка спрямована на зближення з ЄС шести східних сусідів - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Співпраця ЄС зі східними партнерами орієнтована на стимулювання політичних і соціально-економічних реформ. Це означає зміцнення демократії та досягнення стабільного і збалансованого зростання в інтересах громадян.