Зеленський поговорив із Байденом / фото REUTERS

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак наголошує, що під час розмови президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського не йшлося про будь-які компроміси, які не відповідають інтересам України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Відповідаючи на запитання щодо того, що подальша військова ескалація з боку Росії може залежати від розміщення військ НАТО в Україні, Єрмак зазначив: "Під час цієї розмови не йшла мова про будь-які компроміси, які не відповідають інтересам нашої держави. Президент Байден дуже чітко сказав, що будь-які рішення стосовно членства в Альянсі залежать виключно від України. І тільки Україна має вирішувати це питання. І члени Альянсу, безумовно".

Відео дня

Читайте також"Дати будь-яку відсіч": Байден підтвердив Зеленському, що США нададуть всю необхідну допомогу Україні

Керівник ОП наголосив, що без безпеки України не може бути і безпеки в Європі.

"Безумовно, факт розмови президента Байдена, президента Путіна і ті домовленості, і початок, і це вже друга після очної зустрічі в Женеві розмова телефона, - вона дає надію на те, що цей діалог, а також долучення до цього діалогу України... І це було теж сказано президентом Байденом, що без безпеки України не може бути європейської безпеки... Як це лунало і з Москви, і це було підтверджено нашими партнерами, про те, що очікується, що Росія надасть пропозиції щодо її думок, її ідей щодо такої безпеки на Європейському континенті", - сказав Єрмак.

Він висловив думку, що Україна спільно з партнерами зробить усе, аби не було "замороженого конфлікту або замороженої ситуації".

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня Президент України Володимир Зеленський провів розмову з американським колегою Джо Байденом.