Уряд може піти у відставку навіть під час дії річного імунітету / фото УНІАН

З прем'єр-міністром Денисом Шмигалем існує домовленість, що уряд може піти у відставку навіть під час дії річного імунітету в разі висування відповідної вимоги президентом та фракцією «Слуга народу».

Читайте такожДо осені прем'єр Шмигаль не дотягне - нардеп

Про це сказав журналістам народний депутат Олександр Качура (фракція «Слуга народу»).

Відео дня

За його словами, існує домовленість, що після голосування за Програму діяльності уряду ще буде План діяльності уряду, в якому будуть деталізовані завдання Кабінету міністрів.

«Ми домовилися всередині фракції, що той імунітет, який надається зараз уряду, після того, коли ми проголосуємо програму, він не буде індульгенцією (УНІАН: в разі підтримки парламентом Програми діяльності уряд не можна відправляти впродовж року у відставку)», - сказав Качура.

Він повідомив, що «ми домовилися з прем’єр-міністром, що в разі, якщо в середині нашої політичної фракції виникне недовіра до прем’єр-міністра, то він самостійно піде у відставку. І це ми зафіксували».

За словами Качури, є відеозапис домовленості, що Шмигаль сам напише заяву і піде з посади, якщо надійде така вимога від президента та фракції «Слуга народу».