Словацький спікер зробив заяву щодо зброї для ЗСУ / фото REUTERS

Влада Словаччини вирішила не розривати приватні військові контракти, які були укладені з Україною.

Таку заяву зробив спікер парламенту країни Петер Пеллегріні на зустрічі з президентом Європарламенту Робертою Мецолою, передає hnonline.sk.  Пеллегріні зазначив, що боєприпаси для України також продовжать вироблятися й на словацьких напівдержавних підприємствах, а також працюватимуть заводи, де з ініціативи Німеччини, ремонтують пошкоджену українську військову техніку.

Але при цьому він сказав, що Словаччина більше не передаватиме ЗСУ ніякої військової допомоги зі складів своїх збройних сил. 

Відео дня

Словацький чиновник дав зрозуміти, що його країна не буде блокувати виділення фінансової допомоги для України, але наголосив, що це за умови, що 50 млрд не "не опиняться в руках спекулянтів".

Відносини Словаччини та України

З початку повномасштабного вторгнення Словаччина підтримувала Україну і навіть постачала зброю. Але зі зміною влади в країні ситуація також змінилася. Нинішня влада в країні неодноразово заявляла, що більше не підтримуватиме Україну. Так, 23 січня прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, відомий своїми проросійськими поглядами, відзначився цинічною заявою на тлі ранкового удару по Києву, сказавши, що життя в українській столиці нормальне, і війни там немає.

Вас також можуть зацікавити новини: