Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський знову підкреслив, що рішення не брати Україну в НАТО було великою помилкою Заходу.

Про це він сказав 23 квітня під час прес-конференції у Києві на станції метро.

"Я вважаю, що це була велика помилка – не брати Україну в НАТО... Хоча зараз видно, що це б тільки зміцнило Альянс, і було б гарантією не початку війни з боку РФ. Це була стратегічна помилка", – зазначив Зеленський.

"Ніхто не розраховував, що ми такі міцні, що ми вистоїмо понад три дні. Деякі великі держави не хотіли запроваджувати санкції і говорили: навіщо потрібно їх запроваджувати, якщо через три дні вони будуть окуповані. Це помилковість на рівні просто ставлення до України. Але ми змогли змінити ставлення до нас своєю єдністю та супротивом Росії".

Крім того, під час прес-конференції Зеленський висловився про зустріч з Путіним, а також заявив, що Україна вийде з мирних переговорів у разі проведення "референдуму" РФ у Херсоні:

"Люди наші, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях в Херсоні... і в Запорізькій області, і на сході держави, повинні знати та повинні не допомагати окупантам".

Вас також можуть зацікавити новини: