Зеленський прокоментував відносини Києва та Вашингтона / Фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив про відсутність напруженості у відносинах між Україною та США.

Читайте такожСША у координації з Євросоюзом запроваджують санкції проти Росії через справу Навального - Reuters

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем прес-конференції в Києві.

Відео дня

У відповідь на запитання, чи не відчуває він напруженості у відносинах з США через те, що досі не відбулось прямого контакту з новообраним президентом США Джо Байденом, Зеленський сказав: «Що стосується відносин з США. Контакт з адміністрацією президента Байдена був. У міністра закордонних справ пана Кулеби був зв'язок з паном (держсекретарем США – УНІАН) Блінкеном, я знаю детальний зміст їхньої розмови. Напруження в зв'язку з цією розмовою ніхто ніякого не відчуває, … навпаки, підтверджено підтримку від нашого стратегічного партнера».

Контакти Києва та Вашингтона

  • Як повідомляв УНІАН, дату першого телефонного контакту Зеленського і Байдена поки не визначено.
  • 1 лютого Кулеба і Блінкен провели телефонну розмову і домовилися зробити більш ефективним партнерство між обома країнами. За словами держсекретаря США, санкції проти Росії за її агресію на Донбасі та в Криму мають залишатися до повного виконання Москвою своїх зобов’язань з мирного врегулювання.
  • Також Блінкен запевнив Кулебу в готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї.