Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг у четвер, 16 грудня, зустрінуться в штаб-квартирі Альянсу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Альянсу.

"У четвер, 16 грудня 2021 року, пан генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрінеться з паном президентом України Володимиром Зеленським", – йдеться в повідомленні.

У штаб-квартирі НАТО об 11:15 (за Києвом) після зустрічі Столтенберг та Зеленський виступлять на спільній прес-конференції.

Читайте такожКиїв готують до надзвичайної ситуації через ризик вторгнення Росії в УкраїнуНагадаємо, 1 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що хоче отримати від Заходу гарантії невступу України в НАТО.

Столтенберг підкреслював, що Росія не має права вето та сфери впливу, щоб контролювати рішення України про бажання приєднатися до Альянсу.

У свою чергу Зеленський заявляв, що рух до членства в Організації Північноатлантичного договору - це вибір українського народу, та не Росії вирішувати, чи буде Україна членом НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини