Як приготувати фаршировані гриби / depositphotos.com

Фаршировані гриби - проста і ситна закуска. Її часто подають на святковий стіл, але якщо дуже хочеться, то свято можна влаштувати просто сьогодні. Начинка для фаршированих печериць може бути абсолютно різною - залежить від того, що є у вас в холодильнику. Ми підкажемо три простих та смачних варіанти фаршированих грибів. 

Раніше ми розповідали, як замаринувати шампіньйони для барбекю. 

Фаршировані гриби - це страва з шапочок грибів, які перевертають, фарширують начинкою, а потім запікають. Готувати її можна з будь-яких їстівних грибів з досить великою шапочкою. Але особливою популярністю користуються печериці.

Відео дня

Є ще кілька тонкощів приготування фаршированих грибів:

  • інгредієнти для начинки зазвичай дрібно нарізають та обсмажують, хоча обсмажування - необов'язково;
  • шапочки грибів при приготуванні зменшуються в розмірах, тому не варто сильно набивати їх начинкою;
  • перед запіканням фаршировані гриби зазвичай посипають зверху тертим сиром або панірувальними сухарями.

Фаршировані гриби з фаршем і сиром

Це один з найпопулярніших варіантів фаршированих грибів. У начинку можна додавати твердий сир, а можна готувати і без нього.

  • Печериці (великі) - 10 шт.
  • М'ясний фарш - 300 г
  • Твердий сир - 200 г
  • Панірувальні сухарі - 50 г
  • Зелена цибуля (перо) - 3-4 шт. 
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Часник - 2 зубчики 

Фарш посоліть і поперчіть, додайте подрібнену цибулю і часник. Обсмажте на сковороді. Додайте половину тертого сиру, сухарі і перемішайте. Відокремте шапочки печериць від ніжки, змастіть зовні розтопленим вершковим маслом. Наповніть шапочки начинкою і посипте тертим сиром, що залишився. Запікайте в розігрітій до 200°С духовці 15 хвилин. 

Фаршировані гриби - рецепт з ковбасою

В цю начинку йдуть і ніжки грибів - безвідходне виробництво, так би мовити.

  • Печериці (великі) - 8 шт.
  • Варена ковбаса - 80 г
  • Твердий сир - 100 г 
  • Цибуля - 1 шт.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Олія - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Відокремте шапочки грибів від ніжок. Обсмажте подрібнену цибулю і ніжки на маслі. Додайте нарізану дрібними кубиками ковбасу, посоліть і поперчіть, обсмажте протягом декількох хвилин. Додайте до начинки майонез, перемішайте, доведіть до смаку сіллю. Нафаршируйте гриби начинкою. Запікайте в духовці при температурі 180°C близько 20 хвилин. Посипте тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин.

Гриби, фаршировані сиром та яйцями

Якщо яйця фарширують грибами, то чому б гриби не нафарширувати яйцями?

  • Печериці (середні) - 20 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Твердий сир -150 г 
  • Цибуля - 1 шт.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Олія - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком;
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Кріп і петрушка - кілька гілочок   

Відокремте шапочки грибів, потримайте їх в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин. Обсмажте подрібнену цибулю і ніжки грибів на олії до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть. Відваріть яйця вкруту, натріть. Додайте обсмажені гриби і цибулю, подрібнений часник, посоліть і поперчіть, перемішайте. Нафаршируйте гриби. Змастіть зверху майонезом і присипте тертим сиром. Запікайте в духовці 10-15 хвилин при 200°C.

Вас також можуть зацікавити новини: