Рецепти заварних млинців на кефірі / фото ua.depositphotos.com

Неймовірно смачні, ніжні та ажурні – такими виходять заварні млинці на кефірі. Їх можна готувати в солодкому варіанті, додавши цукор, а також несолодкими.

Такі млинці просто усіяні безліччю дірочок, тому гарним доповненням до них буде мед, варення, згущене молоко або сироп, які смачно просочуватимуться через ці отвори.

Заварні млинці на кефірі

  • Борошно - 300 г
  • Кефір - 500 мл
  • Вода (окріп) - 250 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Сода - 0,5  ч. л.
  • Олія - 4 ст. л. + для смаження

Яйця збити вінчиком. Додати цукор і сіль. Влити кефір та олію, перемішати.

Відео дня

Поступово тонкою цівкою вливати окріп, постійно помішуючи.

Читайте такожЯк смачно замаринувати скумбрію: рецепти неймовірно апетитної рибки

Потім всипати борошно та соду. Перемішати до однорідного стану, щоб не було грудочок.

Добре розігріти сковороду й змастити олією. Ополоником налити тісто на сковороду і рівномірно розподілити його по дну.

Смажити млинці на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до набуття золотистого кольору.

Такі млинці можна подати до столу з варенням, медом, сметаною або згущеним молоком. Якщо їх використовувати для фарширування несолодкими начинками (грибами, куркою, сиром та іншими), то в процесі приготування тіста кількість цукру слід зменшити.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: