Йогуртовий торт з полуницею / фото ua.depositphotos.com

В Україні розпочався сезон полуниці, і ласуни готують різні солодощі з ароматної ягоди. Пропонуємо вам приготувати простий у приготуванні і легкий для шлунка полуничний торт без випічки. Основа для нього робиться з печива, а середина - з застиглого йогурту і свіжих ягід. Мусовий полуничний торт сподобається всій родині і не шкідливий для фігури.

Йогуртовий полуничний торт без випічки

Для приготування десерту беріть свіжу полуницю - заморожена не підійде

  • полуниця - 0,5 кг;
  • полуничний йогурт - 1 л;
  • печиво - 500 г;
  • молоко - 50-80 мл;
  • вершкове масло - 150 г;
  • желатин - 30 г;
  • м'ята для прикраси.

Печиво подрібніть качалкою або блендером. Масло розтопіть на паровій бані або в мікрохвильовці. Змішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом і кількома ложками молока, поки воно не набуде консистенції тіста. Викладіть масу на дно форми для торта і поставте в холодильник для застигання.

Відео дня

Якщо за годину основа для торта не застигне (таке буває), то поставте її в розігріту до 190° духовку на 10 хвилин. На основу для полуничного торта з печивом викладіть шар цілих ягід.

Желатин замочіть в 180 мл води і залиште до набухання. Потім суміш поставте на вогонь і нагрійте, щоб желатин повністю розчинився (не кип'ятіть). В окрему ємність вилийте йогурт і вмішайте в нього воду з желатином. Крем для торта мах бути достатньо солодким, але за бажанням можна додати трохи цукру.

Залийте основу з полуницею йогуртовою сумішшю і поставте йогуртовий торт з полуницею в холодильник на 6-8 годин. Готовий десерт можна прикрасити залишками полуниці і гілочками м'яти.

Вас також можуть зацікавити новини: