Млинці з яблуком рецепт / фото ua.depositphotos.com

У понеділок 8 березня в Україні розпочнеться Масляний тиждень - веселе свято, яке супроводжується традицією готування і поїдання млинців. Млинці на Масляну можуть мати як солону, так і солодку начинку. Ніжні млинці з яблуком стануть прекрасним доповненням до чаю або кави на Масляному тижні.

Рецепт млинців з яблуками

  • Цукрова пудра - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Кориця за смаком.

Для млинців:

  • Пшеничне борошно - 150 г.
  • Молоко - 250 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1.5 ст. л.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.

Для начинки:

  • Яблука - 5 шт.
  • Лимонний сік - 50 г.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Бадьян - 1 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 60 г.

Борошно просіяти в миску, змішати з цукром і сіллю. Додати 2 яйця і кілька ложок молока, збити міксером. Добре вимісити тісто, щоб не було грудочок. Невеликими порціями вливати молоко і замішувати міксером. Залишити готове тісто на 15 хвилин. Яблука очистити і нарізати середнім кубиком, обсмажити на сковороді на вершковому маслі.

Через пару хвилин додати до яблук паличку кориці, бадьян, сік лимона і цукор, тушкувати 7 хвилин. Якщо начинка для млинців занадто рідка, додати трохи крохмалю. Залишити начинку остигати. У тісто для млинців додати рослинну олію і посмажити тонкі млинці. На кожен млинець викласти 5 ст. л. начинки і загорнути рулетиком. Подавати з цукровою пудрою.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram