
Гаспачо - це традиційний іспанський томатний суп, який подають в холодному вигляді. Він добре освіжає в спекотні літні дні. Цей легкий овочевий супчик можна їсти на дієті або при лікувальному харчуванні. Колись він вважався стравою для бідняків, але пізніше придбав народну любов і подавався на стіл королеви Іспанії.
Класичний іспанський гаспачо

- Стиглі помідори - 1 кг.
- Черствий білий хліб - 150 г.
- Зелений болгарський перець - 1 шт.
- Середній огірок - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики.
- Червона цибуля - 1 шт.
- Хересний або червоний винний оцет - 1,5 ст. л.
- Оливкова олія - 80 мл.
- Соус табаско за смаком.
Хліб розім'яти на кілька шматочків і залити теплою водою на пару хвилин. З перцю видалити насіння, а огірок очистити від шкірки. Огірки, перець і цибулю нарізати великими кубиками. Часник нарізати пластинами. Помідори розрізати на 4 частини і ошпарити окропом на кілька хвилин. Зняти всю шкірку і нарізати великими шматочками.
Викласти всі овочі в каструлю. Додати кілька крапель табаско, сіль, оцет, оливкову олію і розмочений хліб. Подрібнити всю масу блендером. Пропустити суп через сито, щоб в ньому не залишилося грудочок. Суп поставити в холодильник на 3 години і розлити по мисках. Прикрасити дрібно нарізаними овочами або сухариками і подавати холодним.
Читайте також інші рецепти: