Класичний рецепт гаспачо / фото ua.depositphotos.com

Гаспачо - це традиційний іспанський томатний суп, який подають в холодному вигляді. Він добре освіжає в спекотні літні дні. Цей легкий овочевий супчик можна їсти на дієті або при лікувальному харчуванні. Колись він вважався стравою для бідняків, але пізніше придбав народну любов і подавався на стіл королеви Іспанії.

Класичний іспанський гаспачо

Рецепт супу гаспачо / фото ua.depositphotos.com
  • Стиглі помідори - 1 кг.
  • Черствий білий хліб - 150 г.
  • Зелений болгарський перець - 1 шт.
  • Середній огірок - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Червона цибуля - 1 шт.
  • Хересний або червоний винний оцет - 1,5 ст. л.
  • Оливкова олія - 80 мл.
  • Соус табаско за смаком.

Хліб розім'яти на кілька шматочків і залити теплою водою на пару хвилин. З перцю видалити насіння, а огірок очистити від шкірки. Огірки, перець і цибулю нарізати великими кубиками. Часник нарізати пластинами. Помідори розрізати на 4 частини і ошпарити окропом на кілька хвилин. Зняти всю шкірку і нарізати великими шматочками.

Викласти всі овочі в каструлю. Додати кілька крапель табаско, сіль, оцет, оливкову олію і розмочений хліб. Подрібнити всю масу блендером. Пропустити суп через сито, щоб в ньому не залишилося грудочок. Суп поставити в холодильник на 3 години і розлити по мисках. Прикрасити дрібно нарізаними овочами або сухариками і подавати холодним.

Відео дня

Читайте також інші рецепти: