Як приготувати оселедець під шубою / depositphotos.com

Салат "Шуба" завжди асоціюється з новорічними святами - традиція готувати його напередодні зимових урочистостей передається з покоління в покоління. 

УНІАН відкриє головні секрети смачного оселедця під шубою і розповість, як приготувати салат, який сподобається навіть досвідченим гурманам.

Оселедець під шубою - простий рецепт з червоною ікрою і сьомгою

  • Буряк - 400 гр.
  • Морква - 300 гр.
  • Картопля - 200 гр.
  • Оселедець (великий) - 1 шт.
  • Сьомга слабосолона (філе) - 200 гр.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Цибуля зелена - 1 пучок.
  • Майонез - близько 400 гр.
  • Сіль - за смаком.
  • Ікра для прикраси.

Читайте такожЯк приготувати домашні сосиски: з цим рецептом впорається будь-хтоБуряк, моркву і картоплю промити, не очищаючи, покласти в каструлю і варити до готовності. Відварити яйця вкруту, остиглі овочі натерти на крупній тертці. Яйця очистити, білки натерти на крупній тертці, жовтки - на дрібній. Філе оселедця нарізати кубиками, філе сьомги - смужками. Зелену цибулю подрібнити.

Відео дня

На блюдо для салату викласти інгредієнти шарами: половина буряка, сьомга, половина моркви, картопля, оселедець, яєчні білки, морква, що залишилася, і буряк. Кожен шар потрібно змастити майонезом і посолити. Зверху прикрасити яєчними жовтками, майонезом, зеленою цибулею і ікрою.

Оселедець під шубою з яблуком

Оселедець під шубою - покроковий рецепт / depositphotos.com
  • Буряк - 200 гр.
  • Морква - 200 гр.
  • Картопля - 250 гр.
  • Яблука - 150 гр.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 70 гр.
  • Оселедець слабосолений - 300 гр.
  • Майонез - 150 гр.
  • Яблучний оцет - 10 гр.

Овочі та яйця відварити до готовності, потім картоплю, моркву і яблука нарізати кубиками. Яйця і ріпчасту цибулю подрібнити, філе оселедця розібрати на шматочки. На порційне блюдо викласти оселедець і цибулю, скропити яблучним оцтом. Змастити майонезом, викласти картоплю.

Додати шар яблук і моркви, знову полити майонезом. Останній шар - яйця, майонез і буряк. Прикрасити зеленою цибулею або петрушкою, поставити в холодильник на 2-3 години.

Рулет оселедець під шубою - покроковий рецепт

  • Морква - 2 шт.
  • Буряк - 2 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Оселедець слабосолона - 2 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Майонез, зелена цибуля.

Овочі, не очищаючи, відварити до готовності. Яйця відварити вкруту. Покласти обробну дошку на стіл і застелити її харчовою плівкою. На неї зверху натерти буряк і розрівняти так, щоб вийшов прямокутник. Зверху викласти терту моркву, змастити майонезом.

Читайте такожАпетитна закуска з сала: справжні українські рецептиНа одну половину натерти яєчні білки, жовтки. Потім викласти терту картоплю. Цибулю нарізати дрібно і викласти на картоплю. Філе оселедця нарізати шматочками і викласти на середину рулету. Весь шар змастити майонезом.

Притримуючи плівку, згорнути рулет так, щоб плівка закривала його з усіх боків. Готовий рулет прибрати в холодильник на 2-3 години, перед подачею прикрасити зеленою цибулею.

Читайте також: