Рецепт панна котти / фото ua.depositphotos.com

Панна котта - класичний італійський рецепт з вершків, молока і желатину, який дуже полюбився у всьому світі. Це не просто молочне желе, а дуже ніжний десерт з оксамитовою структурою. Класична панна котта має білий колір і оксамитову структуру, але його можна урізноманітнити ягідним соусом або різними фруктами. Італійську панна котту роблять з листовим желатином і стручковою ваніллю, але за бажанням їх можна замінити на сухий желатин і ванілін відповідно. 

Класична панна котта на молоці і вершках

Панна котта класичний рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Вершки 33% - 600 мл.
  • Желатин - 10 г.
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Ваніль - 1 стручок (або 7 г ванільного цукру).
  • Вода - 100 мл.

Стручок ванілі розрізаємо уздовж і вишкрібаємо з нього ножем насіння. На дуже слабкий вогонь ставимо молоко з вершками, додаємо насіння і стручок ванілі і залишаємо на 60 хвилин, не даючи рідині закипіти. Це дозволить згустити вершки природним шляхом. Желатин розмочити в холодній воді. Розтоплюємо желатин в мікрохвильовці, не даючи йому закипіти.

Видаляємо з вершків стручок ванілі, додаємо цукор і розчинений желатин. Розливаємо панна котту по маленьких формах, охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник на 4 години. На дно форми попередньо можна покласти варення або бісквіт.

Відео дня

Карамельна панна котта

Рецепт карамельної панна котти / фото ua.depositphotos.com
  • Цукор - 125 г.
  • Вершки 33% - 500 мл.
  • Желатин - 8 г.

Желатин замочити в 4 столових ложках холодної води. Цукор покласти в сотейник і на невеликому вогні розтопити до стану карамелі. Важливо не перетримати цукор, інакше він підгорить. Вершки трохи підігріти і влити до карамелі, постійно розмішуючи. Не доводити до кипіння. Карамель повинна повністю розтанути.

Вершки з карамеллю влити до желатину і розмішати віночком. Залити десерт у форми і поставити в холодильник на 4 години. За бажанням прикрасити перед подачею збитими вершками.

Читайте також інші рецепти: