Варення з вишні з кісточкою і без - рецепти / depositphotos.com

Багато господинь влітку консервують фрукти і ягоди, вишня не є винятком. Важливо вибрати вдалу рецептуру, щоб варення в результаті вийшло солодким, а не кислим, а ви могли взимку радіти смачним ласощам. УНІАН підкаже перевірені рецепти і пояснить покроково, як зварити варення з вишні з кісточкою або без неї.

Раніше ми говорили про те, як приготувати малинове варення.

Варення з вишні-п'ятихвилинка

  • вишня - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Вишню з цукром пересипати шарами і залишити на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік. Періодично ємність потрібно струшувати, щоб цукор розчинявся швидше. По закінчення цього часу поставити ємність з ягодами на повільний вогонь, довести до кипіння, проварити 5 хвилин. Не забувати знімати пінку і перемішувати варення, потім остудити. Повторити процедуру ще 2 рази, потім розлити варення по стерилізованим банкам і закатати.

Відео дня

Варення з вишні желеподібне

  • цукор - 700 гр;
  • вишні - 1 кг;
  • желатин - 2 ст. л.

Цукор і желатин змішати, засипати цією сумішшю ягоди, потім прибрати в холодильник на 12 годин, щоб ягоди пустили сік. Поставити на повільний вогонь, варити, помішуючи, 5 хвилин після того, як воно закипить. Потім остудити при кімнатній температурі і поставити в холодильник - там варення застигне, як желе. Тільки після цього можна його розкладати по банках.

Королівське варення з вишні без кісточок з шоколадом і ваніллю

  • вишня - 400 гр;
  • цукор - 250 гр;
  • шоколад темний - 70 гр;
  • ваніль - 1-2 ч. л.

Ягоди засипати цукром, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння. Додати ваніль і варити, помішуючи, 30 хвилин. Шоколад подрібнити і додати до ягід, перемішати, проварити ще 1-2 хвилини. Коли шоколад повністю розчиниться, викладіть варення в стерилізовані банки і закатати.

Варення з вишні густе зі смородиною

  • чорна смородина - 1 кг;
  • вишня - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Смородину вимити, подрібнити блендером, взяти половину цукру, додати до ягід і проварити їх на повільному вогні. Додати цілі ягоди вишні і цукровий пісок, що залишився. Знову довести масу до кипіння і варити, помішуючи, протягом 15 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: