Заправка для борщу на зиму - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Борщову заправку досвідчені господині роблять ще влітку, щоб взимку готувати улюблену першу страву швидше і смачніше (з літніми-то овочами - інша справа). УНІАН з'ясував, як готується заправка для борщу на зиму - рецепт, який був популярний у наших мам і бабусь.

Простий рецепт-заправка для борщу на зиму з буряком

Інгредієнти:

  • два кілограми буряка;
  • два кілограми помідорів;
  • два кілограми моркви;
  • два кілограми цибулі;
  • півлітра соняшникової олії;
  • стакан цукру;
  • пол склянки солі;
  • пол склянки оцту;
  • п'ятнадцять горошин запашного перцю;
  • півтори склянки води;
  • п'ять лаврових листів

Буряк, цибулю і моркву очистити, вимити, подрібнити за допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки. Викласти всі овочі в каструлю, додати олію і 1\3 від зазначеної кількості оцту. Вилити воду, накрити кришкою, тушкувати на повільному вогні після закипання 10-15 хвилин. Блендером або на тертці подрібнити помідори, додати їх і оцет, що залишився, в каструлю. Туди ж - сіль, цукор, лавровий лист і перець горошком. Тушкувати 40-50 хвилин, потім заправка для борщу з буряка на зиму перекладається в стерилізовані банки і закривається кришками.

Відео дня

Заправка для борщу на зиму з помідорів і перцю

Інгредієнти:

  • один кілограм помідорів;
  • кілька перців;
  • одна столова ложка солі.

Помідори вимити, видалити плодоніжки, розрізати овоч на частини. Перці також вимити, прибрати насіння. Подрібнити овочі в м'ясорубці або блендері, перекласти овочі в каструлю. Посолити, довести до кипіння, після цього зменшити вогонь і варити 15 хвилин. По закінченні цього часу заправка для борщу з перцем на зиму перекладається в стерилізовані банки, які потім закочуються кришками.

Заправка для борщу на зиму - рецепт з капустою і перцем

Інгредієнти:

  • один кілограм помідорів;
  • один кілограм капусти;
  • один кілограм буряка;
  • один кілограм перців;
  • півкілограма моркви;
  • півкілограма лука;
  • три столові ложки 9% оцту;
  • півсклянки солі;
  • півсклянки цукру.

Якщо ви хочете, щоб у вас вийшла ідеальна заправка для борщу з капустою на зиму, то не порушуйте технології приготування. Спочатку потрібно вимити помідори, обдати їх окропом, зняти шкірку, а сам овоч пропустити через блендер. Потім очистити і натерти буряк з морквою на тертці. Цибулю і перець нарізати кубиком. Розігріти на сковороді олію, обсмажити моркву і цибулю, потім додати болгарський перець, тушкувати ще 5-7 хвилин.

Слідом викласти буряк, залити овочі томатним соком, додати сіль і цукор. Тушкувати 10-15 хвилин, але так, щоб продукти не перетворилися в кашу. Нашаткувати капусту, додати до інших овочів і готувати ще 5 хвилин. Вилити оцет, перемішати і розкласти по стерилізованим банкам. Вуаля - заправка для борщу на зиму з капустою і перцем готова.

ВАЖЛИВО: заправка для борщу на зиму без капусти і оцту робиться за таким же принципом, але два небажаних інгредієнта виключаються з рецептури.

Вас також можуть зацікавити новини: