Плов на зиму в банках / фото profile.ru

Українців попереджають, що прийдешня зима буде дуже важкою через часті відключення світла і газу. Кожен українець може самостійно підготуватися до зими, зробивши запаси готової консервації. Пропонуємо заготовити на зиму ситний і смачний плов з овочами. Готова страва в банках виручить вас, коли не можна буде приготувати звичайну їжу.

Раніше ми писали, як зробити тушонку з м'яса на зиму.

Овочевий плов в банках на зиму

  • Круглий рис - 200 г.
  • Помідори - 3 кг.
  • Морква - 1 кг.
  • Лук - 1 кг.
  • Болгарський перець - 1 кг.
  • Соняшникова олія - 300 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Сіль - 100 г.
  • Будь-які інші овочі за смаком (часник, капуста, баклажан, кабачок).

Овочі ретельно обмити, почистити цибулю і моркву. Після нарізки овочі потрібно розкласти по окремих контейнерів. Помідори нарізати великими часточками. Моркву натерти на крупній тертці або нарізати соломкою за допомогою ножа. У болгарського перцю видалити хвостик і насіння. Нарізати перець півкільцями.

Відео дня

Поставити на вогонь каструлю з товстим дном. Влити соняшникову олію і довести її до кипіння. Всипати в олію сіль і цукор. По черзі додати в киплячу олію спочатку цибулю, потім моркву, помідори і болгарський перець. Перемішати овочі і смажити 10 хвилин на середньому вогні. 

Додати до овочів промитий сухий рис. Готувати рис разом з овочами майже до повної готовності (приблизно 10 хвилин). Розкласти гарячий рис по стерилізованим банкам. Банки наповнити щільно, щоб не залишилося вільного місця. Закрутити стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном, накрити товстою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: