Томатна паста на зиму / depositphotos.com

Домашня томатна паста - смачніша, ніж магазинна, і повністю натуральна. Пасту за цими рецептами не потрібно годинами уварювати, щоб випарувати з неї весь сік. Це дуже зручно, бо економить і час, і газ чи електрику, а вітамінів при цьому зберігається більше.

Томатна паста - рецепт на зиму за 30 хвилин

Готується така томатна паста за півгодини з м'якоті - для неї будуть потрібні не дуже соковиті помідори.

Інгредієнти:

Відео дня
  • помідори (сорт "Сливка" або інші не дуже соковиті) - 5 кг;
  • сіль - за бажанням. 

Наріжте помідори на часточки і пропустіть через м'ясорубку. Перекладіть масу в каструлю, доведіть до кипіння. Щойно почне закипати, поставте зверху сито і злегка почніть вдавлювати його - у сито почне збиратися сік, який потрібно зібрати. 

Уся помідорна м'якоть, разом зі шкіркою та кісточками, залишається в каструлі.

Відкиньте масу на сито і дайте ще постояти - нехай стечуть залишки соку. Потім поставте сито з м'якоттю над чистою каструлею і за допомогою товкучки перетріть її - в ситі залишаться кісточки і шкірка. Отриману томатну масу прокип'ятіть, за бажанням додайте сіль, розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. Або ж розкладіть по пакетах і заморозьте.

Домашня томатна паста з соку

Домашня томатна паста / depositphotos.com

Якщо немає часу "гратися" і збирати сік за допомогою сита, то можна вчинити ще простіше - приготувати пасту із соку. 

Інгредієнти:

  • помідори;
  • сіль - за смаком.

Цього разу можна взяти більш соковиті помідори, а якщо вони будуть перестиглі, то паста вийде смачнішою.

Відіжміть із помідорів сік. Перелийте його в поліпропіленовий (або капроновий) мішок (зазвичай у таких продають цукор або борошно). Зав'яжіть мішок дуже щільно і підвісьте його в прохолодному місці. Під мішок поставте посуд, у який збиратиметься зайва рідина. Залиште на 6 годин. Перекладіть із мішка м'якоть, що залишилася, в каструлю, додайте за бажанням сіль і прокип'ятіть протягом 15 хвилин. Розкладіть по стерилізованих банках і закатайте.

Раніше ми розповідали, як приготувати хрусткі огірки з гірчицею на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: