Рецепти літніх салатів / фото ua.depositphotos.com

Ідеальний салат повинен бути не тільки ситним, але і корисним. У рецептах, які ми зібрали, не буде жирних і калорійних страв. Ми пропонуємо вам кілька варіантів смачних і простих у приготуванні салатів.

Раніше ми розповідали про те, як зробити бургер вдома.

Авокадо, тунець і помідори черрі

Салат з авокадо / фото: depositphotos
  • авокадо - 1 шт;
  • листя салату - 1 пучок;
  • помідори черрі - 300 гр;
  • консервований тунець - 2 банки;
  • огірки - 300 гр;
  • фіолетовий лук;
  • сік 0.5 лимона;
  • оливкова олія - 2-3 ст. л;
  • кінза;
  • сіль, спеції.

Заправка: оливкова олія, кінза, лимонний сік, сіль і спеції.

Помити і порвати руками листя салату. Помідори черрі розрізати навпіл. Огірки і авокадо помити, почистити і нарізати. З банок з тунцем злити масло, тунець нарізати шматочками. Всі складові викладаємо в тарілку, перемішуємо, додаємо цибулю і заправку.

Шинка, персики і моцарелла

Салат з персиками / pinterest.ru
  • персики - 4 шт;
  • листя салату з руколою - 150 гр;
  • шинка - 4 шматочки;
  • моцарелла - 8 шматочків;
  • оливкова олія, бальзамічний укус;
  • сіль, спеції.

Зняти з персиків шкірку, нарізати, змастити оливковою олією і злегка підсмажити на сковороді. На тарілку викласти салат з руколою, з боків розмістити персики. У центр і- моцарелла, з боків - шинка. Перед подачею полити салат заправкою і посипати спеціями.

Салат «Дачний»

Салат з картоплею і яйцем / ua.depositphotos.com
  • яйце куряче - 1 шт;
  • картопля - 2 шт;
  • огірок - 1 шт;
  • салат айсберг - 60 гр;
  • редис - 25 гр;
  • вершки - 15 мл;
  • сметана - 20 гр;
  • часник - 20 гр;
  • сік лимона;
  • вершкове масло - 5 гр;
  • маслини - 10 шт;
  • кріп, чебрець, сіль, перець, спеції.

Читайте такожВсесвітній день смаженого м яса: 5 рецептів ароматного шашлику, як вибирати м'ясо, в чому маринуватиВідварити картоплю з травами і вершковим маслом, потім злегка підсмажити. Зварити яйце. Приготувати соус: сметана, вершки, сік лимона, часник і кріп. Нарізати овочі і з'єднати з соусом. Маслини підсушити в духовці і перебити в блендері. Посипати маслинами салат. Яйце і картоплю розрізати, викласти поруч з овочами.

З бужениною і картоплею

Салат з картоплею і бужениною / pinterest.ru
  • червоний солодкий перець - 2 стручки;
  • картопля - 400 гр;
  • оливкова олія - 8 ст. л;
  • мікс салату - 150 гр;
  • буженина - 300 гр;
  • каррі порошок - 1 ч. л;
  • лимонний сік - 1 ст. л;
  • моцарелла - 200 гр;
  • мелений чорний перець, сіль, спеції.

Розігріти духовку до 200°C. Взяти стручки, розрізати навпіл, видалити з них насіння і, виклавши на папір шкіркою вгору, запікати в духовці 10 хвилин. Після цього накрити перець мокрим рушником і почекати, поки він охолоне. Зняти шкірку, стручки нарізати смужками. Картоплю відварити, нарізати часточками, покласти на деко, змастити оливковою олією, посипати спеціями і запікати 20 хвилин. Листя салату перебрати, промити, просушити і порвати руками. Нарізати буженину смужками, порошок каррі змішати з маслом і змастити картоплю в духовці. Викласти на картоплю буженину і запікати 3 хвилини. З'єднати перець, картоплю, буженину, листя салату і моцарелу. Змішати лимонний сік з маслом і заправити соусом салат.

Легкий овочевий салат з сиром

Овочевий салат / фото ua.depositphotos.com
  • яблуко - 1 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • рукола - 100 гр;
  • листя салату - 100 гр;
  • моцарелла - 50 гр;
  • волоські горіхи - 50 гр;
  • маслинове масло;
  • сік лимона;
  • зелень петрушки;
  • мед - 1 ст. л;
  • сіль, спеції.

Промити, просушити рукколу і листя салату, потім порвати руками. Горіхи підсмажити на сковороді і подрібнити в блендері. Цибулю нарізати півкільцями, сир - пластинками. Яблуко очистити від шкірки, нарізати кільцями і скропити соком лимона. 

Зробити соус: мед, оливкова олія, сіль і перець. Перемішати, заправити овочі. Почекати 10 хвилин, щоб інгредієнти просочилися соусом. Викласти салат на блюдо, прикрасити сиром і горіхами.

Вас також може зацікавити: